Vivo X70 Pro Plus memasuki tangga 10 teratas dalam kedudukan DxOMark

Vivo X70 Pro Plus Malaysia

Kembali pada bulan September, vivo melancarkan perdana terbaharunya, X70 Pro+, dengan semua spesifikasi terkini dan terhebat yang dijangkakan daripada telefon pintar premium tetapi dengan teknologi istimewa pada kamera dan pengimejan. Kini, X70 Pro+ baru sahaja melepasi kamera DxOMark ujiandan telah memperoleh 135 mata, memecahkan kedudukan 10 teratas untuk kamera telefon pintar terbaik.

Vivo X70 Pro Plus Malaysia

Dalam DxOMark ujian kamera, perdana vivo mencapai skor ketara 135 mata. Kameranya memperoleh 139 mata, manakala skor zum dan video masing-masing mencapai 88 dan 115 mata. Melalui skor ini, X70 Pro+ memperoleh kedudukan ke-7 dalam senarai kamera telefon pintar teratas DxOMark.

Melihat kepada ujian, peranti menunjukkan prestasi yang hebat apabila ia datang kepada pendedahan tangkapan dan julat dinamik yang luas yang berkaitan dengan penderia sudut utama dan ultra lebar. Vivo x70 Pro+ mempunyai pengurusan bunyi digital yang baik dalam keadaan cahaya malap dan memberikan pemaparan warna yang tepat. Peranti ini menyediakan kecerunan kabur semula jadi dan pengasingan subjek yang baik dalam mod bokeh.

Semasa merakam video, X70 Pro+ memberikan pendedahan yang baik, warna yang bagus dan imbangan putih yang tepat dalam cahaya terang dan dalaman serta mempunyai penstabilan video yang berkesan.

Walau bagaimanapun, ujian juga mendapati bahawa vivo X70 Pro+ mengalami masalah autofokus, yang agak perlahan dalam bertindak balas terhadap perubahan pemandangan. Artifak gabungan agak mengganggu semasa dalam cahaya malap dan tahap pengurangan hingar yang berbeza-beza melalui tangkapan berturut-turut. Satu lagi kemunduran diperhatikan semasa penggambaran hingar di dalam rumah atau dalam cahaya malap.