Sukar ke untuk membaiki kereta yang rosak akibat banjir?

Anggaran Kos Baiki Kereta Dilanda Banjir, Katakan anda terjumpa kereta yang rosak akibat banjir di pengedar tempatan anda. Ia adalah jenama dan model yang anda selalu impikan untuk dimiliki dan dijual pada harga yang tiada tandingan. Anda mungkin mendapati diri anda bertanya betapa sukarnya untuk membaiki kereta yang rosak akibat banjir? Walaupun sesetengah kereta yang ditenggelami air boleh diperbaiki, itu tidak selalu berlaku, sekurang-kurangnya tidak mengikut HowStuffWorks.

Kalau Kereta Anda Kena Banjir,“Air hujan tidak merosakkan air masin, jadi ini boleh menjadi faktor penentu utama dalam memilih sama ada untuk membaiki kereta anda. Bagaimanapun, hanya mekanik berpengalaman harus dipercayai dengan tugas itu, “jelas HowStuffWorks.

Kereta tenggelam banjir, jangan hidupkan enjin, Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa jika anda membeli kenderaan yang ditenggelami, air kerosakan air boleh menjadi tidak dapat diramalkan. Malah, menurut Chris Basso, jurucakap Carfax, “Lambat laun kereta itu akan mati dan perkara terakhir yang anda mahukan ialah perkara itu berlaku semasa anda memandunya. Anda mempunyai bom berdetik di tangan anda.