Sejauh manakah Hartanah Sewa Anda?

Adakah anda memiliki hartanah sewa? (Anda sepatutnya.)

Saya ditanya, dari semasa ke semasa, jika lebih baik untuk tinggal berhampiran hartanah yang anda merancang untuk memiliki untuk masa yang lama, hartanah sewa yang anda bercadang untuk memegang. Sememangnya, jawapan “betul” adalah yang terbaik untuk anda – yang sesuai dengan matlamat, pilihan dan keperluan anda. Tetapi saya mempunyai jawapan yang sangat pasti untuk diri saya sendiri, jadi berikut adalah keutamaan saya dan alasan saya untuknya.

Saya memiliki lebih 100 penyewaan dan semuanya berada dalam jarak 20 minit pemanduan dari rumah saya – mungkin 95 peratus dalam masa 15 minit. kenapa? Kerana saya mula menguruskan semuanya sendiri, dan saya tidak mahu:

mempelajari lebih banyak kawasan geografi daripada yang diperlukan – ordinan bandar, perubahan zon, kawasan yang diingini, daerah sekolah, dll.
menghabiskan lebihan masa di jalan untuk pengurusan, penyelenggaraan, menunjukkan harta, dll. Saya tidak membuat wang duduk di belakang roda kereta.

Dan saya telah mendapati dari semasa ke semasa bahawa setiap kali berlaku kecemasan sebenar, pastinya adalah kelebihan untuk berada berdekatan.

Kami mempunyai banyak ribut ais (ia menyebabkan banyak kerosakan dan bekalan elektrik terputus)
Saya mengalami satu kebakaran harta benda

Kebocoran air di mana penyewa tidak dapat mencari injap penutup air (sesuatu yang anda harus sentiasa tunjukkan semasa bergerak masuk)
dsb.

Terdapat banyak sebab saya lebih suka mempunyai hartanah berdekatanSatu lagi faktor utama ialah dapat mengikuti perkembangan yang berlaku di lokasi tersebut:

nilai pasaran
perundangan
perubahan pengezonan

Jadi, bagi saya, tutup adalah satu kemestian bagi hartanah yang saya pegang untuk jangka masa panjang. Jika saya membeli sesuatu yang lebih jauh, saya memulihkan dan menjual semula. Hartanah sewa pertama saya adalah 45 minit dari rumah saya. 18 bulan kemudian, saya menjualnya. Pemanduan itu membuat saya gila.

Yang dikatakan, orang dari bandar besar, seperti Atlanta, fikir saya gila. Mereka memberitahu saya bahawa mereka memandu sekurang-kurangnya satu jam ke mana-mana yang mereka mahu. Tanggapan saya ialah, itulah sebabnya saya tidak tinggal di Atlanta…
Dan, sudah tentu, ramai orang lebih suka memiliki di luar negeri atau di luar negara. Saya tidak tahu bidang itu, undang-undang mereka, syarikat pengurusan, dll., jadi saya tidak berminat. Tidak bermakna ia tidak akan menjadi pilihan yang baik untuk orang lain.

Pertimbangan lain ialah populasi kawasan anda. Bandar kami adalah 250,000 jadi terdapat banyak hartanah untuk dimiliki di kawasan yang sangat tertumpu. Beberapa bahagian negara jauh lebih luar bandar dan kurang padat penduduk yang memerlukan lebih banyak masa memandu untuk memiliki portfolio yang besar.

Intinya, anda boleh membuat apa sahaja berfungsi. Cari perkara yang anda suka, fokus dan jadi hebat dalam hal itu.
Saya boleh memberi jaminan kepada anda bahawa.

Recent Comments

No comments to show.