Pelaburan Hartanah, Hartanah Perumahan Kolej

Adakah anda benar-benar baru atau baru sahaja membasahi kaki anda dengan pelaburan hartanah? Saya seorang Realtor, rakan saya dan saya menonton HGTV. Biar saya beritahu anda, terdapat banyak cara untuk melabur dalam hartanah. Saya rasa ramai bakal pelabur hartanah menonton rancangan di rumah flipping dan tersilap mengukur prosesnya. Ia lebih banyak kerja daripada kebanyakan pelabur. Melakukan pembaikan sendiri mungkin menjimatkan wang, tetapi ramai pelabur bukan kontraktor am.

Dalam perbualan, rakan dan pelanggan yang berminat dalam pelaburan hartanah sering bertanya kepada saya di mana untuk bermula. Saya bertanya kepada mereka jika mereka telah memikirkan tentang perumahan kolej untuk pendapatan sewa.

Beberapa yang tidak mempunyai dana yang diperlukan untuk pengubahsuaian. Itu boleh menjadi isu, tetapi ia bukan satu yang tidak dapat diatasi oleh orang biasa. Pinjaman FHA mempunyai garis panduan dan sekatan ke atas pemberian pinjaman kepada pelabur. Anda boleh mempunyai dua pinjaman kediaman bukan pelabur di Ohio. Hartanah mestilah sekurang-kurangnya 50 batu. Terdapat pinjaman FHA untuk pelabur, dan kadar faedah yang lebih tinggi sedikit. Pinjaman FHA 203k adalah untuk hartanah yang bermasalah dan termasuk sehingga $35,000 untuk pembaikan.
Perkara yang hebat tentang pinjaman FHA, mereka hanya memerlukan bayaran muka 3.5%. Anda harus tahu, pinjaman dengan bayaran muka kurang daripada 20% memerlukan PMI, atau Private Mortgage Insurance. Ini ialah caj pemberi pinjaman premium dan peraturan Persekutuan yang melindungi pemberi pinjaman dalam kes kemungkiran peminjam.

Pelabur perlu faham, apabila anda membiayai anda tidak dibenarkan membuat pembaikan sendiri. Ia dilarang dan Undang-undang Persekutuan. Ini melindungi pasaran daripada kemerosotan kerana ramai pembeli tidak menyelesaikan pembaikan yang diperlukan, menyeret ke bawah nilai hartanah. Ia juga melindungi pemberi pinjaman. Jika peminjam ingkar, pemberi pinjaman lebih suka mempunyai harta yang telah siap dan dikemas kini daripada sakit mata yang tertekan pada buku mereka.

Kini anda lebih memahami tentang membiayai pelaburan hartanah perumahan kolej. Sekarang izinkan saya memberitahu anda mengapa perumahan kolej hangat untuk pelabur hartanah. Sewa sentiasa akan naik. Mendapat pendidikan kolej adalah mahal, tidak semua pelajar mahu tinggal di rumah frat. Mengikuti kadar sewa semasa, tetapi menyewa bilik pada harga atau sedikit lebih rendah daripada kadar semasa, akan memastikan penghunian yang baik.

Di Cincinnati, terdapat banyak universiti dan kampus kolej. Seorang pelabur tidak akan menghadapi masalah mencari hartanah Cincinnati yang berpotensi untuk perumahan kolej.

Ramai pelajar bekerja melalui kolej, mengambil pekerjaan berhampiran pusat pendidikan mereka. Sesetengah pelajar benar-benar ingin menjimatkan gas dan insurans kereta. Sangat menarik bagi mereka untuk mencari rumah mampu milik berhampiran sekolah dan tempat kerja. Lebih baik jika mereka boleh berjalan kaki, berbasikal atau bas ke destinasi mereka.

Mengiklankan perumahan kolej anda adalah mudah dan juga percuma. Hanya hantar hartanah sewa anda di sekolah. Bercakap dengan tokoh penting seperti ketua pasukan debat, quarterback atau surat berita universiti atau blog.

Saya suka membantu pelabur hartanah baru, saya tidak ada masalah akan pelabur swasta kecil memperoleh hartanah untuk digunakan sebagai perumahan kolej untuk pendapatan sewa. Apa yang saya tidak suka ialah syarikat pelaburan hartanah yang besar menggunakan modal yang masuk, membeli semua hartanah yang mereka boleh dengan diskaun dan mengenakan bayaran premium kepada pelajar.

Recent Comments

No comments to show.