Membeli Harta yang Dirampas

Saya menerima e-mel hari ini dengan soalan dan kebimbangan tentang penjualan rampasan. Soalan yang bagus jadi saya memutuskan untuk menyiarkan kedua-dua soalan dan jawapan saya di bawah.
Apakah pengalaman anda dengan perampasan?
Karen,
saya ada soalan untuk anda, saya bukan baru dalam pelaburan hartanah tetapi saya baru dalam proses lelongan rampasan…
ada hartanah yang akan dilelong bulan depan di mahkamah kami.
Saya telah memohon prakelayakan dengan pemberi pinjaman bank standard, yang tidak akan ditutup sehingga pembaikan dilakukan selepas penilaian.
Saya telah memohon dengan pemberi pinjaman swasta yang tidak akan memberi pinjaman sehingga mereka tahu pembaikan…
TETAPI SAYA TIDAK BOLEH MASUK KE RUMAH!
Saya perlu membida penglihatan ghaib! Bagaimanakah saya boleh mendapatkan pembiayaan? Saya boleh membida dan meletakkan deposit wang bersungguh-sungguh tetapi saya tidak boleh keluar dari poket untuk pembaikan, dsb.
Tambahan pula, bagaimana saya hendak mengusir orang apabila saya tidak memiliki rumah itu, jika saya memenangi tawaran, dan tidak boleh menilai pembaikan sehingga mereka keluar, bagaimana saya mengeluarkannya jika saya belum menutup pembiayaan, dan saya tidak boleh mendapatkan pembiayaan sehingga saya boleh mengeluarkannya dan menilai pembaikan? bulat dan bulat…
Sebarang nasihat akan membantu. Pada asasnya anda perlu mempunyai 6 angka tunai untuk bermain di lelongan ini…
Maklum balas:
Selama ini, semua rumah, dan semua pelabur yang saya kenali, membeli di lelongan perampasan adalah salah satu cara yang paling teruk untuk membeli. Terdapat beberapa sebab termasuk yang anda nyatakan:
Anda tidak boleh masuk ke rumah untuk menilai apa yang perlu dilakukan kerana bank belum memilikinya.
Anda perlu bekerja dengan bank (yang paling teruk) dan peraturan sentiasa berubah dan tidak pernah memihak kepada anda.
Jangan beli apa-apa dengan penyewa di dalamnya jika anda boleh mengelakkannya. Apabila rumah dirampas, pemilik biasanya berang dan ingin membawanya keluar ke bank, jadi mereka sering memusnahkan harta itu. Itu tidak merugikan bank, hanya pembeli. Kami membeli satu di mana pemilik yang dirampas telah menuangkan pasir ke semua longkang. Tiada cara untuk mengetahuinya lebih awal.
Tempoh bida kecewa
Kebanyakan hartanah yang dirampas menjual runcit penuh di lelongan.
Pada masa mereka sampai ke lelongan, yang bagus akan dipilih
. Terdapat sebab yang sangat nyata bank tidak mahu meminjamkan untuk anda membeli ini…
Jadi, nasihat saya kepada anda adalah untuk menghadiri semua mesyuarat pelabur tempatan yang anda boleh untuk mencari hartanah untuk membeli cara yang lebih baik daripada lelongan ini. Jika rumah adalah harga yang berpatutan di kawasan yang berpatutan, kami dapati pembeli penggunaan akhir membida mereka untuk runcit, bagaimanapun. Dan, setelah bida anda diluluskan, terdapat tempoh 10 hari “bida kecewa” di mana orang lain boleh datang dan membida lebih tinggi.
Tiada apa yang baik tentang lelongan rampasan. Bagaimana untuk melakukannya? jangan. Anda lebih baik membiarkannya dirampas dan kemudian membeli daripada ejen hartanah penyenaraian sebaik sahaja anda boleh melaluinya.
Apa yang anda boleh tambah? Apakah pengalaman anda dengan perampasan bank?

Recent Comments

No comments to show.