Cara Membaiki Rumah Untuk Keuntungan

Lantai Baharu dan Lapisan Cat Boleh Membuat Keajaiban

Keseluruhan rupa dan rasa bilik boleh diubah dengan permaidani baharu dan lapisan cat yang segar. Katakan anda mempunyai lantai kayu keras di keseluruhannya, tetapi berkarpet di dalam bilik tidur. Anda mungkin dapat mencari permaidani sekerap yang akan memenuhi bilik sepenuhnya! Tambah lapisan cat segar pada dinding, dan anda akan mempunyai ruang yang baru, pada kos yang agak boleh diurus. Pertimbangkan warna aksen yang berani jika anda sedang membaiki rumah itu sendiri. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menjual, anda mungkin mahu mengekalkan palet yang lebih neutral.

Pada halaman yang sama, menggantikan jubin di dapur dan bilik mandi dengan serta-merta akan memberikan peningkatan kepada rumah. Dengan memberi tumpuan kepada kawasan yang kecil, berbanding dengan keseluruhan rumah, anda akan dapat membuat beberapa perubahan yang sangat ketara tanpa perlu membayar banyak.

Jangan Pandang Rendah Pembetulan Kecil Dengan Impak Besar

Perkakasan dan lekapan baharu sangat membantu. Menggantikan pili air yang bocor, longkang berkarat, tombol pintu, penarik laci dan kipas siling akan meningkatkan estetika bilik dengan serta-merta. Jika anda memikirkan tentang bilik hotel mewah, biasanya ciri kecil yang meletakkannya di atas. Pemegang sejuk di atas almari, pinggan mangkuk sabun yang mewah, cara licin laci ditutup sendiri… sentuhan kecil inilah yang disukai oleh orang ramai tentang bilik ini! (Dan makanan yang menakjubkan dan perkhidmatan yang hebat, tetapi anda mendapat idea itu.)
Jika anda ingin menonjol kepada pembeli yang telah melihat sejuta rumah, tambah beberapa perkakasan dan ciri baharu yang akan mereka ambil perhatian. Dan jika anda ingin menyegarkan rumah untuk diri sendiri, strategi yang sama digunakan! Anda mungkin hanya ingin meningkatkan sedikit belanjawan anda.

Manfaatkan Rayuan Kerb Anda

Tanggapan pertama penting. Dan orang yang datang ke rumah anda, sama ada untuk membeli atau hanya melawat, akan segera membentuk kesan rumah anda berdasarkan rupa luaran. Pastikan halaman tidak terlalu besar dan semua rumpai dicabut. Tanam beberapa bunga di sepanjang laluan pejalan kaki dan letakkan lapisan cat baharu pada peti mel. Perkara ini semua boleh dilakukan dalam tempoh sehari dan boleh memberi impak yang besar pada penampilan rumah anda.

Mereka mengatakan pembeli secara tidak sedar membuat keputusan untuk membeli atau tidak dalam beberapa saat pertama. Mempunyai halaman yang indah dan menarik akan membawa orang masuk dan membantu mereka berasa seperti di rumah.

Berikan Kehidupan Baharu ke dalam Perabot Anda

Jika anda ingin membuat sedikit DIY, lihat beberapa keping anda dan lihat perkara yang boleh anda lakukan untuk memberi mereka peningkatan. Selak pantas Pinterest akan memberi anda beberapa idea dan inspirasi yang hebat. Pasir dan cat almari lama, atau tambahkan penutup slip baharu pada sofa anda.

Dengan memberikan perabot anda penampilan semula, anda boleh mengubah keseluruhan rupa bilik. Ini bagus jika anda ingin menjual rumah atau jika anda hanya mahu berasa seperti anda tinggal di tempat baharu.

Recent Comments

No comments to show.