Aplikasi kecergasan terbaik untuk Android dan iPhone

Aplikasi kecergasan terbaik untuk Android dan iPhone

Terdapat ratusan ribu Aplikasi di luar sana yang bersaing untuk mendapatkan ruang pada peranti mudah alih anda. Hampir mustahil untuk bersaing dengan mereka semua.

Kami berharap dapat memudahkan anda sedikit, bermula dengan kategori kecergasan.

Untuk bermula, kami telah menyusun senarai Aplikasi kecergasan teratas yang tersedia pada Android dan iOS. Terdapat apl biasa yang mungkin anda pernah cuba sebelum ini dan mungkin beberapa apl yang anda tidak pernah dengar. Bahagian yang terbaik? Semua apl yang disertakan dalam senarai boleh digunakan secara percuma. Berikut adalah kegemaran kami.

MyFitnessPal

  • : Percuma untuk dimuat turun dan digunakan; langganan premium pilihan tersedia untuk ciri tambahan dengan harga $9.99, £7.99, AU$14.99 sebulan atau $49.99, £39.99, AU$79.99 setahun.
  • Ada pada: Android, iOS dan Windows Phone.
  • Mengapa kami menyukainya: MyFitnessPal ialah cara paling mudah untuk menjejaki tabiat pemakanan. Anda boleh mengimbas kod bar atau memilih daripada pangkalan data syarikat yang mengandungi lebih 5 juta makanan untuk mengesan pemakanan dan pengambilan kalori dengan mudah. MyFitnessPal juga boleh menyegerak dengan pelbagai penjejak kecergasan (Fitbit, Jawbone, Garmin, Polar, Under Armour, Misfit dan Withings) dan Aplikasi popular, seperti RunKeeper, Strava dan MapMyRun.

Jawbone Up

  • : Percuma untuk dimuat turun dan digunakan; penjejakan tidur memerlukan penjejak kecergasan yang serasi, seperti Jawbone Up2.
  • Ada pada: Android, iOS dan Windows Phone.
  • Sebab kami menyukainya: Walaupun anda dikehendaki membeli penjejak kecergasan Jawbone untuk penjejakan tidur, Aplikasi Up syarikat boleh menjejaki aktiviti seperti langkah, jarak dan kalori yang dibakar menggunakan iPhone anda atau peranti Android yang serasi. Ciri bersinar ialah bimbingan pintar dan maklum balas diperibadikan yang anda terima yang membantu memotivasikan anda untuk mencapai matlamat kecergasan anda. Selain daripada penjejakan aktiviti, terdapat penjejakan makanan, minuman dan mood, dan anda boleh membuat pasukan untuk bersaing dengan orang lain. Perisian ini juga boleh berhubung dengan banyak pilihan apl pihak ketiga, seperti MyFitnessPal, RunKeeper, Strava, IFTTT, Nest dan lain-lain.