Adakah Hartanah Anda Bersedia untuk Musim Gugur?

Di seluruh negara kami bersedia untuk beberapa perubahan iklim, anda tahu, penyejukan biasa yang berlaku pada tahun ini. Adakah hartanah anda sudah sedia? Sewaan-Pemulihan-Peribadi?

Berikut adalah 8 perkara yang perlu anda lakukan sekarang:

1. Periksa bumbung. Adakah bumbung anda dalam bentuk yang cukup baik untuk menembusi sejuk, angin, salji, ais yang akan datang? Apabila melakukan pemulihan, saya suka menukar bumbung dengan segera apabila ia memerlukannya. Kebocoran dan masalah bumbung boleh merosakkan pemulihan yang hebat!

2. Bersihkan longkang. Apabila daun jatuh, longkang tersumbat meningkatkan peluang kayu reput dan serangan perosak. Pastikan semua longkang diikat dengan selamat pada soffit untuk mengelakkan kebocoran dan kerosakan yang tidak perlu, dan pastikan ia bersih daripada serpihan.

3. Penyelenggaraan rumput. Ini adalah masa tahun untuk memotong pokok renek supaya dahan boleh sembuh sebelum sejuk melanda. Ia adalah masa yang sesuai untuk pemindahan serta pengudaraan dan pembenihan semula. Pastikan perenjis di dalam tanah ditiup keluar dan disejukkan sebelum suhu beku melanda.

4. Laraskan relau. Sekarang, sebelum lelaki HVAC ditempah. Anda TIDAK mahu menghidupkan haba apabila ia menjadi sejuk di dalam, hanya untuk mendapati bahawa sistem anda tidak berfungsi. Selain itu, memastikan HVAC sentiasa diservis dan pada prestasi puncak menjimatkan bil pemanasan dan penyejukan, serta memanjangkan hayat unit.

5. Periksa tingkap anda. Mungkin tempat nombor satu di mana-mana rumah untuk kehilangan udara adalah tingkap retak, nipis dan/atau tidak dipasang dengan baik. Gantikan anak tetingkap yang pecah dan pastikan semua pengedap ketat. Untuk lulus pemeriksaan, omong-omong, semua tingkap mesti dibuka dan ditutup dengan selamat dan anda mahukannya di rumah anda juga, untuk meningkatkan keselamatan serta penebat.

6. Tambah penebat. Jika anda belum melakukannya, pastikan anda menyemaknya. Ia agak mudah untuk menambah lebih banyak jika perlu atau mempunyai penebat tambahan yang ditiup ke dinding, siling dan loteng. Jangan lupa periksa bawah rumah. Kemas mana-mana jalur penebat yang jatuh dan ganti bahagian basah, rosak dan hilang.

7. Periksa bingkai pintu. Satu lagi tempat biasa untuk kehilangan haba. Gantikan mana-mana kayu yang reput dan pastikan pintu ditutup dan ditutup rapat. Terdapat banyak cara mudah untuk mengisi ruang udara yang tersedia di kedai perkakasan tempatan anda.

8. Perapian – Yay, saya suka masa tahun ini! Periksa cerobong anda untuk kebocoran dan keretakan. Minta selesema dibersihkan daripada serpihan yang boleh terbakar apabila anda mula membakar musim sejuk ini. Sama ada pendiangan anda adalah gas atau membakar kayu balak sebenar, inilah masanya untuk menyediakannya untuk kegunaan musim sejuk.

 

Recent Comments

No comments to show.