Adakah Anda Fokus pada Strategi Pelaburan Tertentu?

Apabila anda mula melabur dalam hartanah, bagaimana anda memutuskan di mana untuk fokus, apa yang perlu dipelajari? Sememangnya, anda tidak boleh belajar atau menjadi mahir dalam semua strategi dan bidang pelaburan sekaligus. Jadi bagaimana anda bermula?
Bagi kami, rumah keluarga tunggal adalah tumpuan utama kami, dan itu masih berlaku hari ini. Saya bermula di sana kerana itulah yang saya tahu. Saya tinggal di rumah keluarga tunggal, mempunyai sepanjang hayat saya, dan kebanyakan keluarga saya dan orang yang saya kenal tinggal di rumah keluarga tunggal. Ia kelihatan seperti tempat semula jadi untuk mula belajar. Saya sudah tahu sedikit tentang rumah, seperti kebanyakan bahagian yang masuk ke dalam satu dan berapa lama bumbung atau sistem pemanasan dan udara harus bertahan.

Tetapi mungkin anda mempunyai kawasan lain yang anda kenali. Sesetengah pelabur menyukai rumah mudah alih atau taman rumah mudah alih. Apabila saya bertanya mengapa, mereka mengatakan bahawa mereka telah tinggal di rumah mudah alih atau ahli keluarga melabur di dalamnya atau sebab lain mengapa mereka biasa dan selesa dengan strategi pelaburan itu.

Apabila anda memilih strategi yang menarik minat anda, pelajari dan pelajari strategi khusus itu sehingga anda menguasainya. Tambah lebih banyak strategi semasa anda pergi. Ia membantu mengelakkan anda daripada terlalu tertekan dengan semua pilihan yang ditawarkan hartanah.
Variasi lain ialah kami bermula dengan memfokuskan pada kejiranan, kawasan yang kami ingin miliki, dan bukannya pada jenis strategi pelaburan tertentu seperti rampasan atau probet. Oleh kerana kami menumpukan pada beberapa kawasan geografi dan bukannya pada strategi tertentu, kami menjadi mahir dalam banyak strategi pembelian.

kenapa? Kerana dengan pemasaran, anda tidak pernah tahu siapa yang akan menghubungi atau jenis perjanjian yang akan anda tempuhi. Matlamat kami adalah sentiasa untuk membentangkan tawaran, penyelesaian, kepada sesiapa sahaja yang datang kepada kami. Jika anda menumpukan pada hanya satu strategi – seperti rampasan, pemborongan atau probet – terlalu banyak tawaran datang kepada anda yang perlu anda sampaikan kerana ia tidak sesuai dengan model sempit tersebut.

Selain itu, apabila anda menumpukan pada kawasan geografi, ini memastikan kos pemasaran anda lebih rendah dan keterlihatan anda di kawasan itu lebih tinggi kerana anda boleh memasarkan pelbagai cara di tempat yang lebih kecil. Saya telah menulis banyak tentang pemasaran – bagaimana, di mana dan mengapa!

Dan adalah penting untuk menjadi sebahagian daripada kumpulan pelaburan seperti REIA tempatan anda dan persatuan tuan tanah untuk mempelajari dan menyampaikan tawaran kepada orang lain yang anda tidak boleh atau tidak mahu kendalikan. Sukar, memakan masa dan mahal untuk mencari tawaran (tidak kira apa strategi yang anda gunakan untuk mencarinya), jadi anda ingin meminta orang lain menyampaikan tawaran yang anda tidak mahu.

Adakah anda menghadiri mesyuarat pelabur hartanah tempatan anda? Anda perlu. Di sinilah anda akan mempelajari perkara yang berlaku di kawasan khusus anda dan perkara yang difokuskan oleh pelabur lain di sana dan sebabnya. Anda juga akan membuat kenalan yang anda perlukan – peguam, kontraktor, pembeli, dsb. – untuk perniagaan pelaburan anda. Cari mesyuarat tempatan anda di MeetUp.com dan NationalREIA.org.
Dari masa ke masa, strategi pilihan kami telah berubah bergantung pada matlamat dan keinginan utama kami, perubahan ekonomi dan perundangan semasa. Kami memiliki hartanah sewa, kami memborong, dan kami melakukan pemulihan kepada runcit.
Apakah strategi pelaburan yang telah anda pilih dan mengapa?

Recent Comments

No comments to show.