Vivo X70 Pro+ Review : Prestasi Dan Kualiti Kamera

Vivo X70 Pro+ Review : Prestasi Dan Kualiti Kamera

Salah satu telefon bimbit bintang kejutan kami pada tahun 2021, Vivo X60 Pro, berasal daripada nama syarikat yang masih agak tidak diketahui di pasaran UK (walaupun menjadi penaja utama Euro 2020). Tetapi itu menjadikannya lebih menyegarkan yang boleh disampaikan oleh pendatang baru dengan begitu kuat.

Susulannya, siri X70, disemak di sini dalam model X70 Pro+ peringkat teratas, mempertingkatkan perkakasan, mengubah suai tetapan kamera, dan sepatutnya menghasilkan peranti yang lebih berjaya. Kecuali, anehnya, persediaan perisiannya dalam telefon bimbit ini selalunya bermasalah hingga memudaratkan yang ketara. Adakah itu membatalkan banyak kerja awal Vivo yang baik atau adakah terdapat cukup positif di sini untuk melihat X70 Pro+ bersinar?

Reka Bentuk & Paparan

  • Panel AMOLED 6.78 inci, penyegaran 120Hz, kecerahan puncak 1500 nits, resolusi 1440 x 3200
  • Dimensi: 165 x 75 x 8.9mm / Berat: 213g
  • Pengimbas cap jari bawah paparan
  • Penarafan rintangan air/habuk IP68
  • Kemasan: Hitam, Biru Jingga

X70 Pro+ adalah lebih besar sedikit daripada siri sebelumnya, memilih paparan AMOLED yang berukuran 6.78 inci merentas pepenjurunya. Itu adalah setara untuk kursus dalam banyak peranti perdana semasa, kecuali di sini pilihan tepi melengkung halus kedua-dua kiri dan kanan adalah serupa dengan arah aliran yang semakin pupus dalam banyak peranti – walaupun tidak semua, seperti yangHonor 50semakin ditunjukkanbaru-baru ini – kerana kontrashilang pada sudut pandangan yang lebih curam ke tepi ini.

Selain daripada kelebihan melengkung itu, bagaimanapun, X70 Pro+ mempunyai skrin super. Ia besar, ia terang, ia mempunyai kadar segar semula 120Hz untuk main balik yang lancar (termasuk Suis Pintar untuk melaraskan automatik antara 60Hz mengikut keperluan), manakala resolusinya ialah WQHD+ untuk banyak perincian. Ia responsif kepada sentuhan, kami tidak menjumpai ralat sentuhan yang tidak disengajakan walaupun tepi melengkung, dan dengan animasi yang licin tidak ada yang perlu dikeluhkan sama sekali. Kecuali itu, seperti yang kami temui dengan siri X Vivo sebelum ini, ia tidak akan mengambil masa terlalu lama sebelum calar atau calar muncul.

Balikkan peranti dan di sinilah keadaan menjadi agak luar biasa. Tonjolan kamera, walaupun agak besar, tidak menyebabkan ‘goyangan meja’ yang berlebihan apabila peranti diletakkan rata, yang merupakan positif. Tetapi bahagian reflektif yang pelik di sebelah kandang kamera ini yang mengelirukan: ia kelihatan seperti cermin swafoto, kecuali tidak, ia hanya panel berkilat yang mengandungi pelbagai nama dan logo jenama dan, bagi kami, nampaknya tidak diperlukan sama sekali.

Sebilangan besar bahagian belakang adalah bahan sentuhan lembut yang hebat untuk menahan cap jari, tetapi tidak mempunyai rupa dan rasa kaca premium yang biasanya anda dapati di hujung pasaran ini. Masing-masing untuk mereka sendiri dalam hal ini, benar-benar, tetapi kami akan membuang panel reflektif dan memilih warna atau kemasan material yang lebih menarik perhatian untuk benar-benar membezakan perkara daripada orang ramai.