Aplikasi resipi memasak terbaik untuk Android

BBC Good Food

Jika anda biasa dengan BBC, maka anda tahu saluran televisyen British ini menawarkan banyak program makanan. Rangkaian itu telah meluaskan jangkauannya dan membuat salah satu aplikasi resipi terbaik di sekeliling blok. Dengan apl BBC Good Food, anda boleh mengakses lebih 10,000 resipi — gabungan resipi daripada pengguna, cef selebriti dan pasukan BBC Good Food.

Aplikasi resipi memasak terbaik untuk Android

Ia mempunyai semua ciri biasa yang anda harapkan dalam aplikasi resipi seperti keupayaan untuk menyimpan resipi kegemaran, mengisih kegemaran anda ke dalam koleksi peribadi dan juga menilai resipi. Aplikasi memasak terbaik untuk Android, Resipi sangat mudah difahami kerana ia dibentangkan dalam format langkah demi langkah. Sudah tentu, anda perlu membuat akaun, tetapi itu tidak dikenakan sebarang bayaran.

BigOven

Pernahkah anda membuka peti sejuk atau almari anda dan mendapati hanya beberapa bahan untuk digunakan? Jika anda terlalu sibuk untuk keluar dan membeli lebih banyak bahan, maka BigOven ialah aplikasi resipi yang sesuai untuk anda. Dengan aplikasi ini, anda boleh mencari resipi melalui bahan-bahan yang tersedia untuk anda. Hanya taip tiga bahan yang anda mahu gunakan dan aplikasi akan mencadangkan hidangan berbeza yang boleh anda masak menggunakan bahan-bahan tersebut.

Pada masa-masa apabila anda mempunyai bahan-bahan yang terluang, cuma semak imbas koleksi besar resipi BigOven, yang mengandungi kira-kira 350,000 resipi. Anda boleh mencari resipi, membuat senarai barangan runcit dan juga menambah foto resipi anda pada aplikasi. BigOven juga merupakan salah satu aplikasi resipi yang menggabungkan masakan dengan rangkaian sosial. Menggunakan aplikasi, anda boleh melihat apa yang orang lain masak!