Aplikasi Penanda Halaman Untuk Menyimpan Cerita Yang Ingin Anda Baca Kemudian

Aplikasi baca kemudian ialah cara yang mudah untuk menanda buku kandungan digital yang ingin anda kembalikan. Aplikasi sedemikian boleh menyimpan artikel, utas Twitter dan juga keseluruhan tapak web supaya anda boleh melawati semula mereka.

Ini boleh menjadi berguna apabila anda tidak mempunyai masa lapang untuk menyemak imbas, tetapi anda akan mempunyai sedikit masa kemudian untuk mengikuti hal ehwal semasa — katakan semasa berulang-alik anda. Sebagai bonus, Aplikasi Edit Foto Jadi Kartun di Android 2022 Gratis mereka membenarkan anda mengakses kandungan apabila anda tidak mempunyai sambungan internet. Kami menyerlahkan lima aplikasi baca kemudian yang telah dicuba dan diuji yang sangat kami cadangkan, dibentangkan dalam susunan abjad.

 

  1. Instapaper

Instapaper ialah aplikasi yang sangat popular yang menawarkan cara menyimpan dan menyimpan artikel yang dinilai tinggi untuk dibaca kemudian. Pemformatan Instapaper adalah salah satu kekuatan utamanya. Aplikasi ini menyimpan kandungan halaman web ke dalam pemformatan yang dioptimumkan iOS, menjadikannya mudah dibaca, terutamanya pada skrin kecil.

Menambah kepada kemudahan membaca itu ialah anda boleh menyesuaikan cara kandungan anda dipaparkan pada skrin, dengan pelbagai fon untuk dipilih, tema warna yang berbeza dan pelbagai pilihan jarak. Mudah untuk menyusun kandungan Instapaper anda juga, dengan folder untuk mengisih artikel anda yang disimpan ke dalam kategori, dan keupayaan untuk mengisih artikel mengikut populariti, tarikh dan panjang artikel.

Instapaper berfungsi di luar talian, menawarkan keupayaan untuk menyerlahkan teks dan menambah sehingga lima nota sebulan, dan memberikan anda fungsi teks ke pertuturan supaya anda boleh mendengar kandungan anda yang disimpan, memberi rehat kepada mata anda. 

Tawaran percuma Instapaper ialah pilihan yang mantap yang sesuai dengan kebanyakan pengguna biasa. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengambil perkara lebih jauh, anda boleh memilih langganan Premium Instapaper dengan harga $2.99 ​​sebulan, atau $29.99 setahun. Premium memberi anda carian teks penuh untuk artikel yang telah anda simpan, sorotan dan nota tanpa had, senarai main teks ke pertuturan untuk mendengar berbilang artikel dan penggunaan tanpa had ciri bacaan laju.

 

  1. Matter

Matter ialah aplikasi “pembaca” iOS dan Mac yang dicipta oleh penciptanya sebagai “alat bacaan yang berkuasa untuk pembaca yang aktif dan menuntut.” Matter membenarkan anda menyimpan artikel, urutan Twitter dan PDF ke dalam “Queue” Perkara anda untuk menyemak kemudian walaupun anda berada di luar talian. Anda juga boleh mendengar kandungan anda yang disimpan dengan suara seperti manusia.

Dalam Matter, anda juga boleh melanggan penulis individu di mana-mana sahaja mereka menerbitkan. Matter pada masa ini mengatakan ia menawarkan “lebih 10,000 wartawan, penulis blog dan pengarang terkemuka” yang boleh anda langgan, mendapatkan kandungan baharu mereka dalam suapan anda.

Matter juga direka bentuk supaya anda boleh mendapatkan semua langganan surat berita anda – percuma dan berbayar – dihantar terus ke aplikasi. Untuk melakukan ini, anda boleh sama ada menyambungkan akaun Gmail anda atau, apabila anda mendaftar untuk langganan baharu, gunakan alamat e-mel Matter unik anda untuk menerima kandungan terus ke dalam apl.

 

  1. NewsPal

NewsPal ialah alat “pelayar luar talian” yang sangat hebat yang mempunyai peringkat percuma tetapi sangat berbaloi untuk mengeluarkan yuran tahunan $0.99 sebulan, atau $7.99, yang ditawarkan pada harga premium penuh lemak pada masa ini. Premium menghapuskan had muat turun 200MB, memberikan anda lebih banyak kapasiti untuk lebih banyak kandungan. 

NewsPal dicipta selepas pemaju “sakit dan letih” dipaksa bermain permainan apabila mereka terperangkap di kereta bawah tanah. Pembaca luar talian ini akan memastikan anda mempunyai sesuatu untuk dibaca di mana-mana sahaja anda berada dengan keupayaannya untuk memuat turun keseluruhan tapak web ke peranti anda, dan kemudian memuatkan versi tanpa iklan untuk anda semak imbas dengan serta-merta. 

NewsPal menyediakan keupayaan berguna untuk menetapkan penjadual muat turun. Ini bermakna anda boleh menetapkan NewsPal untuk memuat turun versi terkini tapak web kegemaran anda secara automatik semalaman, kemudian boleh menyemak imbas kandungan baharu semasa berulang-alik pagi anda — walaupun tanpa sebarang liputan selular. 

Aplikasi ini menggunakan ciri autokemas kini dikuasakan AI, yang mempelajari corak penggunaan NewsPal anda, dan masing-masing akan melaraskan masa muat semula kandungan anda.

sumber : mashable